Under vår semester på Sicilien blev en då 7-årig L fullkomligt förälskad i italiensk mat. En av hans absoluta favoriter, då som nu, är gnocchi di patate, alltså inte pastan, utan de små potatisbollarna. Det är perfekt mat att göra tillsammans med barnen om man har mycket tid, eftersom det inte är svårt, men kladdigt och tar tid. Se här hur man gör:
I värsta fall kan man köpa färdiga gnocchi, men vi har inte varit så förtjusta i de som finns i vår vanliga affär. Häromdagen fick jag dock syn på en förpackning av samma sort som vi köpte på Sicilien. Mums! Så idag blev det
Gnocchi di patate al fornoI värsta fall kan man köpa färdiga gnocchi, men vi har inte varit så förtjusta i de som finns i vår vanliga affär. Häromdagen fick jag dock syn på en förpackning av samma sort som vi köpte på Sicilien. Mums! Så idag blev det
gnocchi för 4
3 msk olja
3 msk mjöl
5 dl sojamjölk eller sojagrädde
flingsalt & riven muskot
10 blad färsk salvia
färskriven parmesan
Koka gnocchin i massor av saltat vatten. Ta upp dem med en hålslev när de flyter upp till ytan. Gör en god bechamelsås och varva gnocchi, sås och salvia i en ugnsform. Avsluta med ett rejält lager parmesan. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Servera med ärter och tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar