måndag 6 juli 2009

Jordgubbar + citron = gott

Jordbubbs och citronpaj, ljuvligt gott om jordgubbarna har blivit lite mosiga, sött & syrligt i perfekt kombination.Pajdeg:
3 dl dinkelmjöl
2 msk råsocker

½ tsk vaniljsocker
150 g mjölkfritt margarin eller laktosfritt smör
1 äggula

Fyllning:
1- 1½ dl lemon curd (klicka för recept)
2 dl laktosfri vispgrädde
ca 1 liter jordgubbar

Gör degen och lägg den sedan i kylskåp 30 minuter. Ta ut och kavla och lägg i form, ställ i kyl i ytterligare 30 minuter. Grädda i 225 grader i 20 minuter, varav 15 under folie.

Låt svalna. Strax före servering; vispa upp grädden och rör ner lemoncurd. Fyll pajskalet och dekorera med jordgubbar. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar