måndag 1 juni 2009

Fin fågel




Serranolindad kalkonfilé med balsamicosås

600 g kalkonfilé
6 hackade soltorkade tomater
1 dl hackad färsk basilika
1 dl riven parmesanost
2 vitlöksklyftor
5 skivor serranoskinka
olja, salt & peppar

Balsamicosås:
2 dl soja/havregrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
Flytande honung, salt & peppar

Gör en fyllning av soltorkade tomater, basilika, vitlök och parmesanen. Putsa filén eller filéerna och gör en snitt längs hela, stoppa in fyllningen. Linda serranon runt. Bryn filén i olja i en stekpanna, låt den sedan bli färdig i 200 graders ugn i ca 20 minuter. Blanda under tiden ingredienserna till såsen och låt dem koka ihop några minuter under omrörning.

Servera kalkonen uppskivad med såsen och rostade grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar