Om det är varmt:
600 g kycklingfiléer
Salt, svartpeppar
olja
2 avokador, skivade
2 mangor, skivade
Blandad sallad
Dressing:
1/2 dl saft från apelsin
1 msk olja
1 msk senap
Skär varje filé i 2 schnitzlar. Salta, peppra och grilla dem. Servera kycklingen ovanpå avokado och mango. Toppa med sallad. Servera med dressing och bröd.
Om det är kallt:
600 g kycklingfilé
1 gul lök
2 msk rapsolja
1½ msk kycklingfond
1 dl vitt vin
Fint rivet skal av ½ citron
2 mango
½ tsk salt
1/4 tsk riven muskot
2 ½ dl soja/havregrädde
Naanbröd
Skär varje filé i 2 schnitzlar. Skala och hacka löken och fräs den i oljan. tillsätt fond, vin, citronskal och låt koka under lock ca 5 minuter. Stek under tiden kycklingen i grillpanna, håll den varm. Tärna mangons och lägg i såsen, tillsammans med grädden. Låt koka 2 minuter, krydda. Servera kycklingschnitzeln på såsen och strö hackad vårlök på toppen. Ät med naanbröd och sallad.
600 g kycklingfiléer
Salt, svartpeppar
olja
2 avokador, skivade
2 mangor, skivade
Blandad sallad
Dressing:
1/2 dl saft från apelsin
1 msk olja
1 msk senap
Skär varje filé i 2 schnitzlar. Salta, peppra och grilla dem. Servera kycklingen ovanpå avokado och mango. Toppa med sallad. Servera med dressing och bröd.
Om det är kallt:
600 g kycklingfilé
1 gul lök
2 msk rapsolja
1½ msk kycklingfond
1 dl vitt vin
Fint rivet skal av ½ citron
2 mango
½ tsk salt
1/4 tsk riven muskot
2 ½ dl soja/havregrädde
Naanbröd
Skär varje filé i 2 schnitzlar. Skala och hacka löken och fräs den i oljan. tillsätt fond, vin, citronskal och låt koka under lock ca 5 minuter. Stek under tiden kycklingen i grillpanna, håll den varm. Tärna mangons och lägg i såsen, tillsammans med grädden. Låt koka 2 minuter, krydda. Servera kycklingschnitzeln på såsen och strö hackad vårlök på toppen. Ät med naanbröd och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar