torsdag 4 juni 2009

Ingen fara- ingefära!

Ingefära är verkligen härligt! Det är inte bara super, duper, dundergott ~det är rena naturmedicinen också! Klicka här och läs om alla ingefärans egenskaper. Eftersom den både är bra mot illamående, förbättrar matsmältningen och är tumörreducerande är den ju klockren att använda hemma hos oss just nu. Den här kakan är alltså inte ett dugg onyttig, utan rena hälsokosten!

Ingen fara-kaka
1 dl rapsolja
4 ägg
1 ekologisk lime, både skal & saft
1 dl sojamjölk
4 dl siktat dinkelmjöl
1 dl solrosfrön
2 dl råsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk torkad ingefära eller en bit färskriven

Vispa upp socker och ägg. Blanda alla torra ingredienser för sig, rör i hop olja, sojamjölk, limeskal och -saft. Blanda allt och häll i smord och bröad form. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Ät gärna med en kopp grönt te och känn hur frisk och pigg du blir!

(Och dagen efter, när kakan inte är nybakad längre, då rör du ihop en glasyr av philadelphiaost, florsocker & kakao. Sedan skär du kakan i tre delar, och brer glasyren på varje lager och runt om. Voila! En mumsig tårta till kvällen!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar