söndag 7 juni 2009

Glad av choklad

Jag hade egentligen tänkt göra en Key Lime Pie till efterrätt i går, men tiden gick så fort så jag hann inte. Istället fick det bli en cheesecake med lite av vad som fanns i skåpen. Den fick en anings smak av choklad & hallon, och blev god!

Man tager-vad-man-haver-cheesecake

Botten:

17 st digestive kex (250 g)
125 ml socker
1 dl flytande margarin

(ev 1 tsk kanel)

Krossa kexen och blanda med resten. Tryck ut den smuliga degen i en stor form. Grädda i ca 5-10 min i 175 grader.

Fyllning:

500 g Philadelphia ost
2 dl råsocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker

1o0 g vit choklad + 100 g mörk choklad med hallonsmak

Rör i hop ägg med ost, socker & vanilj. Smält chokladen i vattenbad. Rör försiktigt ner ägg/oströran i omgångar och blanda väl. Häll fyllningen i formen och grädda i ca 40 min. Låt kakan stelna i kylskåp. Dekorera gärna med hallon och tex citronmeliss (vi hade tyvärr inga!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar