Jag lagar mat på samma sätt som jag gör allt annat. Efter eget huvud, antingen fullt ut, 110% engagerat eller så låter jag bli. Det blir på mitt sätt, eller inte alls. Jag vet inte om någon annan har fått för sig att vitlöksstuva kycklingfilé? För mig var det en klockren lösning när vi hade bitar av grillad kyckling över. För att citera Joey från Friends:
"What´s not to like? Chicken- good, garlic- good!"
(fast han sa det om Rchels märkligt fyllda Truffles, med köttfärs & sylt i en tårta...)
I allafall, här kommer receptet:
Rester efter en god grillkväll, (eller en färdigköpt grillad kyckling).
Vitlök efter tycke och smak
2½ dl sojagrädde
lite ekologisk lantbuljong
lite siktat dinkelmjöl
Dela om det behövs kycklingen i mindre bitar. Fräs dem i lite rapsolja. Om de inte är rejält kryddade, krydda med chilipeppar, flingsalt och egen ev älsklingskrydda. Strö över lite dinkelmjöl (ibland siktar jag över genom en tesil för att undvika klumpar. Häll över sojagrädde och rör med träslev. Krydda med hackad vitlök och lite lantbuljong. Låt koka i hop till önskad konsistens.
Servera tex till en tortilla eller med restpasta, bulgur, ris... Eller en god, matig sallad, eller en brödbit.
Vitlök efter tycke och smak
2½ dl sojagrädde
lite ekologisk lantbuljong
lite siktat dinkelmjöl
Dela om det behövs kycklingen i mindre bitar. Fräs dem i lite rapsolja. Om de inte är rejält kryddade, krydda med chilipeppar, flingsalt och egen ev älsklingskrydda. Strö över lite dinkelmjöl (ibland siktar jag över genom en tesil för att undvika klumpar. Häll över sojagrädde och rör med träslev. Krydda med hackad vitlök och lite lantbuljong. Låt koka i hop till önskad konsistens.
Servera tex till en tortilla eller med restpasta, bulgur, ris... Eller en god, matig sallad, eller en brödbit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar