Cannelloni efter eget huvud
2 pkt färska lasagne plattor
1 påse sojabitar
massor, massor av vitlök
timjan
lantbuljong
2.5 dl sojagrädde
3 dl vitt vin
en rejäl bit peccorino
Börja med att sjuda sojabitarna i stark buljong med extra vitlök i 10 minuter. Låt dem rinna av medan du kokar upp en sås av vitt vin, sojagrädde, lantbuljong, timjan och pressad vitlök. Häll lite av såsen i botten av en ugns form, ta undan en skvätt till och lägg ner sojabitarna och nästan all peccorino i resten av såsen. Låt koka i hop till en ganska tjock sås. Rulla sedan in klickar av såsen i lasagneplattor och lägg snyggt i formen. Toppa med den undanlagda såsen och det sista av osten. Gratinera i ugnen på 200 grader c:a 20 minuter. Servera med ruccola och tomat i stark vinägrett. Åh, så gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar