onsdag 20 maj 2009

Viva España!

I Spanien är solen & havet varma, maten & drycken god och smakrik. Man mår bra till kropp & själ där.

En äkta, spansk Tortilla har ingenting med bröd eller tacos att göra, det är en galet god omelett med mycket olivolja. Den går lika bra att äta varm, som ljummen eller kall i tårtbitar tex som matsäck på en solvarm klippa... Prova!

(Jag tjatar, som alltid, om kvalitén på råvarorna. Den är absolut a och o i den här rätten. Köp ekologiskt!)

Tortilla Española
4 personer

1,2 kilo fast potatis
4 gula lökar
4 stora vitlöksklyftor
8 stora ägg
flingsalt
4 tomater
ca 1 dl olivolja

Skala och skiva lök och potatis. Lägg dem i en kökshanduk för att suga upp vätska. Stek potatisen i en större panna i olivoljan på ganska hög värme, efter en kvart lägger du i lökskivorna. Stek tills de är gyllene. Fyll eventuellt på med mer olja om det ser torrt ut.
Vispa upp äggen med flingsalt och finhackad vitlök. Häll äggsmeten över potatis och lök och stek antingen tills äggen nästan har stelnat, lägg över en tallrik och vänd för att sedan steka någon minut till. Annars steker du på svag värme tills det har stenat. Skiva tomaterna och lägg på sista minuten.

(I vår familj älskar vi ost, så vi brukar faktiskt ha någon dc smakrik ost i äggstanningen också, inte helt ortodoxt med gooooooott)



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar