onsdag 20 maj 2009

Variera mera

Jag var länge en sk "semi-veggo", dvs jag åt fågel & fisk men inte kött. Numera kallar jag mig ibland "lyx-veggo" på skoj, eftersom jag äter kött när jag tycker att det verkar gott. Som ni kommer märka är griskött väldigt sällsynt på våra menyer, det är bacon ibland (fast då väljer jag oftast kalkonbacon eller vegetarisk becon) och så jukskinka. Nöt äter vi mest på sommaren då det är gott att grilla, och då helst ekologisk. Den stora köttfavoriten är lamm, jag använder dessutom nästan utesutande lammfärs.

Att laga vegetarisk mat är inte svårare än att laga köttmat, det handlar bara om att tänka i andra banor. Många köttätare hamnar i "byta-ut" fällan när de ska laga veg mat, dvs de tänker på en rätt de brukar laga med kött och så försöker de göra den vegetarisk. Det går bra ibland, och mindre bra ibland eftersom de vegetariska alternativen ibland uppför sig annorlunda. Men det här (liksom cannelonin med sojabitar) är ett bra alternativ, gott för alla! Det här är även ett perfekt recept för barnen att vara med på! Panera är kul, men kladdigt. Det blir lite mindre kladd här eftersom det inte är något ströbröd med. Ha så kul!

Vegetarisk piccata milanese
2 pkt grillade vegetariska filéer, tinade
1/2 dl siktat dinkelmjöl
1-2 ägg
1 dl riven lagrad ost

Vänd filéerna i mjölet först. Vispa upp ägg och ost lätt. Vänd sedan i blandningen.
Stek i rapsoja på medelvärme, ca 2-3 minuter på varje sida. Servera med pasta och en god tomatsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar