onsdag 20 maj 2009

Ät gott & bli smart

Mera fisk åt folket! Fisk är gott och nyttigt, iallafall när man ser att det är fisk och inte behöver peta bort ett par cm ströbröd för att bli säker på om det är kött, fisk eller fågel därunder. Lax är extra nyttigt och otroligt lätt att variera, på sommaren marinerar vi och trär sedan upp på spett och grillar dem. På vintern får ugnen göra jobbet.

Chutney- och koriandermarinerad lax
600 g laxfilé
2 dl ekologisk chutney
1 kruka färsk koriander
en skvätt yofu (ekologisk soja creme fraiche)

Hacka korianderbladen och rör i hop. Lägg laxfilén, skuren i portionsbitar eller uppträdd på spett, i marinaden i en lufttät burk. Se till att det täcker helt. Låt marinera över dagen i kylskåp. Grilla på grill eller i ugnen, inte för länge och servera med kokosbulgur, en god sallad med frukt i eller citronfräst bladspenat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar