Det här är mat som Älskade M & jag äter när barnen inte är hemma. E tål inte skaldjur, nämligen. Men det är gott!
Omelette med kräftstuvning
STUVNING:
2 burkar kräftstjärtar
2 msk hummerfond
50 g rapsolja
4 msk vetemjöl
spadet från kräftstjärtarna
3 dl havregrädde
1 dl torrt vitt vin
4 msk tomatpuré
ca 1 tsk örtsalt
2 krm cayennepeppar
2½ dl yofu
Omelette
6 ägg
2 dl havremjölk
salt, peppar
2 dl västerbottenost
Fräs ihop olja och mjöl till stuvningen. Späd med hummerfond, vin och havregrädde till en slät och fin sås. Tillsätt tomatpuré och koka sakta under lock, ca 15 min. Rör i yofu
Omelett: 175° ugn, vispa ihop ägg, havremjölk, salt och peppar. Häll smeten i ett ugnsfast fat och baka 25-30 min tills omeletten har stelnat. Häll på stuvningen och toppa med kräftstjärtar & västerbottenost. "Grilla" i ugnen på 250° några minuter. Servera med krispig sallad!
STUVNING:
2 burkar kräftstjärtar
2 msk hummerfond
50 g rapsolja
4 msk vetemjöl
spadet från kräftstjärtarna
3 dl havregrädde
1 dl torrt vitt vin
4 msk tomatpuré
ca 1 tsk örtsalt
2 krm cayennepeppar
2½ dl yofu
Omelette
6 ägg
2 dl havremjölk
salt, peppar
2 dl västerbottenost
Fräs ihop olja och mjöl till stuvningen. Späd med hummerfond, vin och havregrädde till en slät och fin sås. Tillsätt tomatpuré och koka sakta under lock, ca 15 min. Rör i yofu
Omelett: 175° ugn, vispa ihop ägg, havremjölk, salt och peppar. Häll smeten i ett ugnsfast fat och baka 25-30 min tills omeletten har stelnat. Häll på stuvningen och toppa med kräftstjärtar & västerbottenost. "Grilla" i ugnen på 250° några minuter. Servera med krispig sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar