onsdag 20 maj 2009

Mera tacos, mamma!

Ja, en annan variant på tacos är ju att göra det som soppa. Nyttigare & köttfritt... Varsågod:

Tacosoppa
400 g quornfärs
2 stora gula lökar, hackade
2 hackade vitlöksklyftor
Rapsolja
1l buljong
2 dl majs, eller blandade bönor
½ msk vardera av spiskummin och koriander
1 tsk timjan

Fräs lök och vitlök i olja i en gryta, utan att det tar färg. Tillsätt buljong och kryddor Koka under lock ca 10 minuter. Bryn under tiden färsen i olja i en stekpanna under omrörning. Lägg färsen och bönor och/eller majs i soppan och låt koka upp (För bön-känsliga barn i alla åldrar är det toppen att mixa dem slätt. Då blir det nästan som grädde. Tänk bara på att krydda lite extra!)

Jag har gärna en klick guaccamole på toppen, barnen hellre ekologiska nacho-chips. Men kolla att de är ekologiska annars är risken stor att de är fullproppade med transfetter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar