onsdag 20 maj 2009

Peach after beach


Här är ännu en supergod efterrättspaj. Godast en sommarkväll då värmen fortfarande kan anas i luften och grillen fortfarande doftar. Den tar lite tid och kräver lite förberedelser och inte minst en frys men det är den värd!

Persikopaj med vaniljsemi-freddo
1 pkt Oatleys vaniljsås
1 påse minimaränger

3 dl siktat dinkelmjöl
1 dl råsocker
1 tsk bakpulver
1½ dl mjölkfritt margarin

1 ägg
½ dl råsocker
2 dl laktosfri creme fraiche eller yofu

2-4 persikor

Börja ett par timmar före servering med att vispa upp vaniljsåsen och försiktigt vända ner minimarängerna. Ställ i frysen.

Gör en pajdeg och klä en form. Ställ ev i frysen en stund innan förgräddning ca 15 minuter på 200 grader. Vispa ihop fyllningen och klyfta persikorna. Lägg dem i ett fint mönster i pajskalet, häll över fyllningen. Grädda i 35 inuter, servera varm med en klick semi-freddo som smälter över den...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar