
Laxgratäng
500 g laxfilé
1 burk tofutti eller annan färskost med gräslökssmak
600 g potatis
1 burk kikärter
vitlök
2 ägg
2 dl varm sojamjölk
salt, peppar och lite olja
Skala och skär potatisen i bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Mixa under tiden kikärterna med 1 dl varm sojamjölk. Pressa den kokta potatisen ner i 1 dl varm sojamjölk, tillsätt kikärtspurén och äggen, rör om och krydda. Lägg laxfilén i en ugnsform och spritsa eller lägg moset runt om. Toppa med rejält med gräslöks"ost". Gratinera i 200 grader ca 20 minuter. Servera gärna med ärter!
Variera med sås på vitt vin, fiskbuljong och en burk röd vegetarisk tångkaviar, eller sås på citronstuvad spenat, eller sås på fetaost, vitlök och oliver. Eller byt ut potatismoset mot färska lasagneplattor och gör en god laxlasagne av det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar