söndag 17 maj 2009

Bra mat att ha i frysen

min andra blogg har jag skrivit om mat som är bra att laga i förväg och frysa in till dagar då man inte riktigt orkar laga god mat. Här kommer en favorit hemma hos oss i den kategorin:

Herderns paj på mitt sätt:
800 g Ekologisk lammfärs
2 hackade rödlökar
1 finriven morot
massor av vitlök och timjan
1 dl mörk buljong
2 dl rödvin
rapsolja

Gör ett riktigt gott potatismos och blanda med 2 ägg & lite vitlök och ost för smaken

En rejäl bit riven peccorino

Börja med att göra en kraftig färssås, låt den gärna stå och puttra under ett par timmar. (Ett tips här är att göra en dubbel, eller tredubbel sats och sedan använda till lasagne eller cannelloni). Lägg såsen/röran i botten av en vacker form. Lägg moset över och använd en gaffel för att göra ett roligt mönster. Toppa med riven ost. Gratinera i ugn i 225 grader i c:a 20 minuter. Enkel och riktigt god mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar