När våra killar gick på förskola fick de fantastisk mat, ekologisk, hälsosam och lagad med kärlek från grunden. Det här är en variant på en av de rätter de uppskattade mycket.
Fisk under pizzatäcke
400 g vit fiskfilé, det fungerar även med fiskbullar i buljong
1 gul lök
1 burk krossade tomater
lite tomatpuré
1 msk lantbuljong
Favoritkryddor efter smak, jag gillar dragon, timjan, oregano
vitlök så klart!
1½ dl riven lagrad ost
Gör en god tomatsås med lök, vitlök, kryddor, tomatkross, tomatpuré, buljong. Låt puttra så länge som möjligt, minst den kvart du "kokar" fisken i ugnen i en form på 200 grader. Ta ut fisken och häll av kokspadet. lägg tillbaka fisken och täck med tomatsås, strö över riven ost & lite extra kryddor. Gratinera tills den har fått fin färg och servera med ris och vitkållssallad.
Fisk under pizzatäcke
400 g vit fiskfilé, det fungerar även med fiskbullar i buljong
1 gul lök
1 burk krossade tomater
lite tomatpuré
1 msk lantbuljong
Favoritkryddor efter smak, jag gillar dragon, timjan, oregano
vitlök så klart!
1½ dl riven lagrad ost
Gör en god tomatsås med lök, vitlök, kryddor, tomatkross, tomatpuré, buljong. Låt puttra så länge som möjligt, minst den kvart du "kokar" fisken i ugnen i en form på 200 grader. Ta ut fisken och häll av kokspadet. lägg tillbaka fisken och täck med tomatsås, strö över riven ost & lite extra kryddor. Gratinera tills den har fått fin färg och servera med ris och vitkållssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar