söndag 24 maj 2009

Lamm smakar som köfte

Lamm smakar inte som kofta! Däremot får det gärna smaka köfte...

Pajdeg:
200 g dinkelmjöl (hälften siktat, hälften fullkorn)
125 g mjölkfritt margarin
2 msk vatten

Köfte:
500 g lammfärs
1 gul lök
salt, cayennepeppar
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
½ dl hackad färsk mynta
½ dl hackad färsk persilja
½ citron

Äggstanning:
3 ägg
3 dl sojagrädde
3 dl riven lagrad ost

Börja med pajdegen: Hacka samman margarin och mjöl tills det är smuligt. Tillsätt vattnet och knåda till en slät deg. Låt den vila svalt en stund innan du kavlar ut den. Lägg i pajform och förgrädda på 200 grader i 10 minuter.

När degen vilar gör du en fast färsröra, genom att steka lök & färs med kryddorna. Medan den svalnar lite i pannan, vispa ihop äggstanningen. Fyll sedan pajskalet med först köfte, sedan äggstanning. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

Servera med mynta-yoghurt och tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar