söndag 24 maj 2009

Det är långt till djungeln

Ibland har maträtter riktigt coola namn. Ibland är de bara fjantiga. Djungelkyckling?! Ja, det är ju gott & lättlagat i alla fall, både naanbröd & kryddblandning kan man göra när man har tid och spara/frysa in.

Snabb & god kyckling med fånigt namn
4 kycklingfiléer
1 gul lök
2 fasta äpplen
rapsolja
salt
peppar
1 msk garam masala (undvik E-ämnen, gör egen!)
4 dl ekologisk kokosmjölk
1.5 msk konc kycklingfond

Skala och hacka lök och äpple, putsa och skär kycklingen i mindre bitar. Fräs i olja tills kycklingen har fin färg. Krydda och häll på kokosmjölk och fond. Låt koka ihop och servera med naanbröd och små skålar med banan, minimajs, bönor, ärtor, rostad kokos, nötter om man tål och förstås en stor sallad. Eftersom vi älskar färsk koriander har vi även det, både i naanbrödet och i salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar