Den här gratängen brukar göras på lövbiff eller fläskfilé. Den känns godare och mer hälsosam med kalkonfilé och mera grönsaker, eller hur?
Ädel gratäng
Ädel gratäng
275 g skivade morötter & palsternackor
1 strimlad purjolök
1 skivad gul lök
1 skivad gul lök
100 g champinjoner
vitlök efter tycke och smak
1 msk rapsolja
600 g kalkonfilé
Sås:
2 1/2 dl sojagrädde
140 g ädelost
1 msk mörk fond
1 tsk timjan
Sätt ugnen på 225º
Fräs grönsaker, svamp & hackad vitlök i rapsolja tills de mjuknat. Lägg dem i botten på en ugnssäker form. Skiva och stek kalkonfiléerna så de får fin yta. De ska inte bli färdigstekta, det sker i ugnen. Lägg skivorna ovanpå grönsakerna. Gör såsen och låt koka 3 minuter. Häll såsen över kalkonen och ställ sedan ugnsformen i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
Lätt som en plätt men ännu godare!
Lätt som en plätt men ännu godare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar