onsdag 20 maj 2009

Klassiker på nytt sätt

Den här gratängen brukar göras på lövbiff eller fläskfilé. Den känns godare och mer hälsosam med kalkonfilé och mera grönsaker, eller hur?

Ädel gratäng
275 g skivade morötter & palsternackor
1 strimlad purjolök
1 skivad gul lök
100 g champinjoner
vitlök efter tycke och smak
1 msk rapsolja
600 g kalkonfilé

Sås:
2 1/2 dl sojagrädde
140 g ädelost
1 msk mörk fond
1 tsk timjan

Sätt ugnen på 225º
Fräs grönsaker, svamp & hackad vitlök i rapsolja tills de mjuknat. Lägg dem i botten på en ugnssäker form. Skiva och stek kalkonfiléerna så de får fin yta. De ska inte bli färdigstekta, det sker i ugnen. Lägg skivorna ovanpå grönsakerna. Gör såsen och låt koka 3 minuter. Häll såsen över kalkonen och ställ sedan ugnsformen i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

Lätt som en plätt men ännu godare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar