onsdag 20 maj 2009

Given favorit

Perfekt fredagsmums för alla!

Dijonpanerade nuggets med äppel/ingefärasås

600 g kalkonfilé
2 msk färskriven ingefära
1 msk dijonsenap
1 ägg
osötat ströbröd

sås:
2 rivna äpplen
1 tsk pressad citron
2 tsk färskriven ingefära
1 pressad vitlök, lantbuljong
1 tsk dijon
1 tsk honung


4 bakpotatisar

Börja med att kyfta bakpotatisen till stora båtar. Ställ dem på bakplåtspappersklädd plåt i ugnen på 175 grader. Låt dem stå i 45 minuter

Skär under tiden kalkonfilén i skivor. Vispa ihop ingefära med dijon och ägg. Doppa bitarna först i blandningen, sedan i ströbrödet. Lägg dem sedan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ dem i ugnen på tillsammans med potatisen i 15 minuter. Koka under tiden såsen. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar