Laxtårta med löjrom och kräftstjärtar
10 skivor landgångsbröd
Fyllning:
1 dl yofu (soja creme fraiche) + 1 dl havregrädde
1 dl majonnäs (helst hemgjord)
2 msk tomatpuré
300 g varmrökt lax, hackad
4 ägg, kokta och hackade
1/2 dl dill, hackad
citronsaft
salt, peppar
Citronkräm:
300 g naturell Tofutti (soja "färskost")
1 dl havregrädde
1 dl majonnäs (helst hemgjord)
1 ekologisk citron, rivet skal
salt, svartpeppar
Dekoration:
1 burk kräftstjärtar
50 g löjrom
annat du har hemma eller tycker är fint
Kantskär bröden. Blanda lax, ägg, yofu, lättmajonnäs, tomatpuré, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på hälften av brödskivorna. Lägg sedan de andra bröden. Blanda tofutti, havregrädde, majonnäs och citronskal till en kräm. Smaka av med salt och peppar och bred krämen över tårtan.
Dekorera med löjrom och avrunna kräftstjärtar i mitten. Plasta tårtan och ställ in den i kylen till serveringen.
Rostbiffstårta
8 skivor längskuret vitt formbröd
Fyllning 1 och 3:
150 g grovmalen leverpastej
3-4 msk grädde
1 dl finhackad pickels
2 msk rostad lök
Fyllning 2:
1 1/2 dl remoulad
100 g hamburgerkött
Garnering:
1 dl majonnäs (helst hemgjord)
3/4 dl crème fraiche
200 g rostbiff i tunna skivor
2 kiwifrukter
1 tomat
riven pepparrot
salladsblad
Lägg ut två brödskivor efter varandra. Mosa pastejen till fyllning 1 och 3 med grädde. Bred hälften över brödskivorna. Finhacka pickels och fördela hälften över pastejen tillsammans med hälften av löken. Täck med två nya brödskivor. Bred remouladen över brödet. Strimla hamburgerköttet och fördela det över hela längden. Täck med två nya brödskivor. Bred resterande pastej över och fördela pickels och lök ovanpå. Täck med de sista brödskivorna. Rör ut majonnäsen med crème fraiche och bred det över och runtom hela tårtan. Garnera efter egen fantasi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar