Chokladig chokladkaka
2 dl rapsolja
200 gr mörk choklad
4 ägg
2½ dl strösocker
3½ dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 gr mörk choklad finhackad
Smält 200 g choklad i oljan i en kastrull. Häll ihop allt annat. Rör försiktigt.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, grädda i 200 grader i 12 min.
Ta ut kakan ur ugnen och strö över den hackade chokladen över kakan. Låt svalna. Servera med havreglass.
Klassisk & mycket lättgjord kladdkaka
1 dl rapsolja
½ dl siktat dinkelmjöl
3 dl råsocker
2 ägg
lite vaniljessens
Rör ihop allt direkt i formen. Ställ i 150 graders varm ugn i 20 minuter. stäng av ugnen och öppna luckan men låt kakan stå kvar 10-15 minuter. Låt svalna och sikta florsocker över vid serveringen.
Kladdig kaka utan mjöl
200 g chokladkaka, halvsöt med minst 42 % kakao
200 g rapsolja
200 g socker
4 äggulor
4 äggvitor
Värm ugnen till 175 grader. Kläm fast bakpapper i botten av en springform och smörj. Bryt sönder chokladkakan i bitar och smält den i rapsoljan i en kastrull på svag värme. Vispa äggulorna med hälften av sockret och rör ner i chokladsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan gradvis i resten av sockret. Fortsätt vispa tills smeten blir styv och blank. Vänd ner äggvitesmeten i chokladsmeten och blanda försiktigt. Grädda i cirka 40-45 minuter eller tills en sticka känns torr.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, grädda i 200 grader i 12 min.
Ta ut kakan ur ugnen och strö över den hackade chokladen över kakan. Låt svalna. Servera med havreglass.
Klassisk & mycket lättgjord kladdkaka
1 dl rapsolja
½ dl siktat dinkelmjöl
3 dl råsocker
2 ägg
lite vaniljessens
Rör ihop allt direkt i formen. Ställ i 150 graders varm ugn i 20 minuter. stäng av ugnen och öppna luckan men låt kakan stå kvar 10-15 minuter. Låt svalna och sikta florsocker över vid serveringen.
Kladdig kaka utan mjöl
200 g chokladkaka, halvsöt med minst 42 % kakao
200 g rapsolja
200 g socker
4 äggulor
4 äggvitor
Värm ugnen till 175 grader. Kläm fast bakpapper i botten av en springform och smörj. Bryt sönder chokladkakan i bitar och smält den i rapsoljan i en kastrull på svag värme. Vispa äggulorna med hälften av sockret och rör ner i chokladsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan gradvis i resten av sockret. Fortsätt vispa tills smeten blir styv och blank. Vänd ner äggvitesmeten i chokladsmeten och blanda försiktigt. Grädda i cirka 40-45 minuter eller tills en sticka känns torr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar