I princip allting blir godare om man marinerar det innan. Jag gör ju matsedel och en av de bästa sakerna med det är att jag hinner förbereda sådana saker, även en tisdag. På kvällen kollar jag vad jag tänkt laga dagen efter och så plockar jag fram alla ingredienser som ligger i frysen. Kyckling är extra tacksamt att marinera tycker jag, eftersom det är så pass tamt i sig själv, och med marinad kan man verkligen variera smaken. Det går jättebra att låta kött & fågel tina i marinad!
Kycklingfilé marinerad i vitt vin
600 g kycklingfilé
Marinad:
5 dl vitt vin
saften av 1 lime
4 vitlöksklyftor, pressade
1 finhackad gul lök
1 msk flingsalt
3 msk basilika
3 msk dragon
2 msk citronpeppar
Blanda marinaden och lägg i kycklingfiléerna. Jag brukar sticka hål i den så att marinaden verkligen kommer åt. Låt den marinera i lufttät burk eller dubbla plastpåsar, minst 6 timmar. Häll av och släng (!) marinaden, skär kycklingen på längden och trä upp på spett. Grilla i ugn eller på grill. Servera gärna med små potatisar rostade med flingsalt och olivolja i ugn och parmesanströdda gröna bönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar