söndag 31 maj 2009

Gilla att grilla

När det är varmt ute är det godast med ett lättare tillbehör till det grillade; en fräsch, men matig sallad och ett gott bröd tex. Den här salladen komponerade jag för att ha till grillade, senapsmarinerade lammfiléer, men den är så god att den passar till nästan allt. Timjan kan bytas ut mot dragon. Våra barn är "synlig-lök-o-fobiker", så jag serverar purjolöken vid sidan av, men det går förstås jättebra att ha in den också.


Äppel/potatissallad
8 -10 färskpotatisar
5 äpplen
250 g chèvre
honung, äppelcidervinäger, olivolja & färsk & torkad timjan

Skrubba och koka potatisen al dente, skala och tärna under tiden äpplena. Rör ihop en dressing av lika delar olivolja och äpplecidervinäger, krydda med torkad timjan. (Smaka av och ta mer av något om det behövs. Det ska vara smakrikt) Häll över äppeltärningarna och låt stå och dra under tiden potatisen kokar. Skiva potatisen medan den fortfarande är varm och vänd ner skivorna i äppelröran. Låt stå tills det svalnat. Smula chèvren över salladen, ringla över en god flytande honung och dekorera med timjan.

Galet gott! Servera gärna grillade tomater, citroner och paprikor till också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar