torsdag 28 maj 2009

Lata bröd

Jag tycker verkligen inte att köpt bröd är speciellt gott. Om man inte köper bröd på bageri, förstås, eller råkar befinna sig i Medelhavsregionen. Länge var jag för sjuk för att baka eget bröd. Tack och lov har jag ju världens bästa vänner, och underbara M bakade med den äran vårt matbröd under de värsta månaderna. Nu har jag börjat återhämta mina bakningskrafter, knåda är fortfarande inte min bästa gren, men det finns ju så många andra goda bröd att göra. Det här är perfekt till frukost eller mellanmål eftersom det går så fort och är godast nybakt. Mjölkfritt & supergott!

12 tunna bröd
4 dl rågsikt
1 dl siktat dinkelmjöl
2½ dl soja/havremjölk
lite rapsolja

Blanda till smidig deg, dela i 12 delar och kavla så tunnt som möjligt. (gära med "våffelkavel") Stek en i taget i en torr panna på medelvärme i 4 minuter. Vänd efter 1–2 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar