söndag 17 maj 2009

Älskade Ms favorit

Paj med kalkon & peccorino:

Botten:
3 dl dinkelmjöl, gärna 1 dl grovt
115 g mjölkfritt margarin
2 msk yofu
1 tsk salt

Fyllning:
3 ägg
2 1/2 dl havregrädde

100 g riven färsk peccorino
200 g rökt kalkon i strimlor

vitlök & dijonsenap efter tycke & smak

1 rödlök

Kör alla ingredienser till degen i en matberedare. Tumma ut den i pajform ca 25 cm i diameter och ställ i frysen ca 30 minuter. Ta ut, nagga och förgrädda ca 10 minuter i 200° . Vispa under tiden ägg, havregrädde och ost. Tillsätt vitlök, senap, salt och peppar. Fyll pajskalet med kalkon & lök, häll över stanningen. Grädda pajen i 30-40 minuter.

Servera med krispig sallad på tex paprika i olika färger & purjolök, samt senapsvinägrett.


Tips: Lika gott, men snabbare & nyttigare är att göra pajen utan skal, som en frittata istället.
Gör likadant, men grädda på högre värme i en pajform med höga kanter smord med olivolja.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar