Jag älskar bönor, bönor på burk, eller torkade som amn kokar är goda och användbara med de färska... De min mamma odlar är grymma! Man kan ju bara njuta dem kokta med flingsalt och olivolja, eller så kan man ge dem sällskap med andra läckerheter. Bönor innehåller massor av bra proteiner också, så dem ska man definitivt njuta utan att hålla tillbaka.
Stekta gröna bönor
500 gr haricots verts
3 msk rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
Några kvistar persilja
Flingsalt
God parmesanost
Rensa bönorna och koka i saltat vatten 5-6 minuter tills de är al dente. Häll av vattnet och låt bönorna rinna av.
Hacka lök och vitlök och fräs hastigt i olivolja. Tillsätt bönorna och stek
ytterligare några minuter, häll därefter i vinäger. Smaka av med salt och
peppar. Strö färskriven parmesan över vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar