måndag 9 november 2009

Gilla läget

Mina nya mediciner ska tas i tid & otid. De flesta av dem ska dessutom tas med något att äta. Vad göra? Äta gott & ofta, så klart! Vi har mycket hallon i frysen och jag har bakat många olika hallonkakor och pajer, kombinerat dem med choklad och kardemumma, använt dem i sallader och i basamico.

Här kommer ett recept på en kladdig och god kaka som är passar bra som efterrätt efter soppa. en vardag eftersom den är extremt lättbakad och god. Servera kakan kall med medelhavsyoghurt smaksatt med rejält med kardemumma.

Hallonkladdkaka
1 dl ekologisk rapsolja
2½ dl råsocker
2 dl siktat dinkelmjöl
2-3 ekologiska ägg
½ msk vaniljessens
många hallon

ett par deciliter tjock yoghurt
kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ner socker, vaniljessens och ägg i oljan. Sikta i mjölet. Häll smeten i en smord och mjölad pajform. Strö över hallonen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kakan ser mumsigt gyllene ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar