4-6 kycklingfiléer
1 dl rapsolja + zest
2 ekologiska citroner
2 msk färsk oregano
2 dl laktosfri creme fraiche
vitlök, färsk gräslök
lite flingsalt med citron & någon droppe honung
Skär kycklingen i kuber. Ta zesten av citronerna och blanda hälften med oljan, flingsalt & färsk oregano. Marinera kycklingen i 2/3 av marinaden. Spara resten och pensla de halverade citronerna strax före grillning. Trä upp kycklingen på spett och grilla ca 3 min på varje sida. Grilla samtidigt citronerna med snittytan ner. Lägg upp på fat och krydda spetten med salt, peppar och oregano. Strö över citronskal och pressa över lite citronsaft. Blanda ihop såsen och servera med den och en sallad.
1 dl rapsolja + zest
2 ekologiska citroner
2 msk färsk oregano
2 dl laktosfri creme fraiche
vitlök, färsk gräslök
lite flingsalt med citron & någon droppe honung
Skär kycklingen i kuber. Ta zesten av citronerna och blanda hälften med oljan, flingsalt & färsk oregano. Marinera kycklingen i 2/3 av marinaden. Spara resten och pensla de halverade citronerna strax före grillning. Trä upp kycklingen på spett och grilla ca 3 min på varje sida. Grilla samtidigt citronerna med snittytan ner. Lägg upp på fat och krydda spetten med salt, peppar och oregano. Strö över citronskal och pressa över lite citronsaft. Blanda ihop såsen och servera med den och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar