onsdag 10 juni 2009

Rester = fester!

Jag lärde mig begreppet "Restfest" av barnens otroligt duktiga kock på förskolan. Presentationen är mer än halva maten, och skillnaden mellan "rester" och "fest" behöver inte förtydligas. En perfekt sak att göra av rester är pizza. Köttfärssås, rökt kalkon-pålägg, laxbitar eller delar av en ostbricka över? Frukt & grönsaker som börjar se trötta ut? Pesto eller andra röror som snart går ut? Då gör man antingen en enkel pizzadeg, eller om man har mer bråttom tar varsin ekologisk fullkornstortilla som bas. Gör sedan en "buffé" av resterna samt kryddor och gärna även tex spenat ur frysen, och kanske någon konserv med champignoner el dyl. Låt alla göra sin egen pizza. Garanterat uppskattat & ett roligt sätt att rensa i skåpen...

Här är två av våra barns skapelser:


Rökt lax, spenat, fetaost och prosciutto på röd pesto.


Salame Milanese, parmesan & spansk getost, färsk timjan på en bas av röd pesto.


Bitar av kycklingspett, färsk spenat, svarta oliver, baconstrimlor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar