I dag bakade E & jag rabarbermuffins. De blev så goda, så goda, och fort gick det också! Min Underbara Farmor brukade göra rabarberkräm med kanel i till mig på Skrubba när jag var liten, och den smaken försökte jag återskapa genom att strössla kanel och socker ovanpå. Jag använde gelésocker för att inte rabarbern skulle vätska sig. De blev saftiga och söta ~ mums fillibabba!
Rabarbermuffins med smak av Skrubba
1½ dl rapsolja
½ dl mjölkfri vaniljsås
3 ägg
3 dl siktat dinkelmjöl
2½ dl socker
1 tsk bakpulver
ett par deciliter späd rabarber i bitar
lika delar gelésocker och kanel
Börja med att vispa ägg och socker luftigt, blanda sedan mjöl och bakpulver i en skål. Rör ner olja och vaniljsås i ägg/socker vispet och blanda allt försiktigt. Fyll sora muffinsformar till hälften. Blanda gelésocker, kanel och rabarber i en skål tills alla rabarberbitar är ordentligt täckta. Fördela dem över muffinsarna. Grädda på 200 grader i 15-20 minuter.
1½ dl rapsolja
½ dl mjölkfri vaniljsås
3 ägg
3 dl siktat dinkelmjöl
2½ dl socker
1 tsk bakpulver
ett par deciliter späd rabarber i bitar
lika delar gelésocker och kanel
Börja med att vispa ägg och socker luftigt, blanda sedan mjöl och bakpulver i en skål. Rör ner olja och vaniljsås i ägg/socker vispet och blanda allt försiktigt. Fyll sora muffinsformar till hälften. Blanda gelésocker, kanel och rabarber i en skål tills alla rabarberbitar är ordentligt täckta. Fördela dem över muffinsarna. Grädda på 200 grader i 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar