En ceasarsallad är perfekt som middag efter en dag på stranden. Lägg upp grönsakerna separat på vackra fat. Kycklingfilé, bacon, den supergoda såsen, extra parmesan och brödkrutongerna likaså. Låt sedan alla komponera sina egna sallader.
Som vanligt är smaken som baken, jag tycker det blir godast att använda rapsolja som bas i såsen medan andra föredrar olivolja som tillför sin karaktäristiska smak. Prova dig fram!
Jag börjar med att putsa och lägga en kycklingfilé per person i marinad på morgonen innan vi går till stranden. Marinaden gör jag av olivolja, lite vinäger, lite flytande honung, flingsalt och massor av timjan. Låt kycklingen ligga i marinaden i kylskåpet hela dagen. När jag kommer hem tänder vi grillen och lägger på kycklingen på låg värme ca 20 minuter. Gör under tiden dressingen (till 4-6 pers) genom att mixa 4 sardellfiléer med 1dl vatten, 2 dl färskriven parmesanost& vitlök efter smak slätt. Tillsätt därefter 1½ dl olja i en tunn stråle och mixa tills det tjocknar och ser fint ut. Smaka av med salt, peppar och kanske lite honung.
Knaperstek bacontärningar. och använd fettet att steka tärningar av gammalt bröd i, tillsammans med vitlök & färsk persilja.
Ta sist kycklingen av grillen och skiva upp den.
Ta sist kycklingen av grillen och skiva upp den.
Servera och njut!
Man kan variera och använda lax istället, eller använda bara grönsakerna och såsen som tillbehör till annan mat.
Man kan variera och använda lax istället, eller använda bara grönsakerna och såsen som tillbehör till annan mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar