torsdag 18 juni 2009

Lättlurad

Mat äter man med alla sinnen, det ska inte bara smaka gott, utan dofta & se vackert ut för att man ska bli riktigt hungrig. Själv tycker jag faktiskt att namnet på rätten också har betydelse. Ni vet, Rest-fest, eller rimmande namn eller så.
På försommaren börjar det dyka upp mängder av härligt färska, goda grönskaer i butikerna. Då känns det trist med vinterns frysta spenat, eller hur? Den här pajen är alltså en Frys-rensar-paj. Men det lät så trist, så jag översatte till franska och vips! hade vi en spännande middag på bordet. Den är väldigt god också- jag lovar! Nu är ju det här en paj på vad som fanns i min frys och min kyl. Var inte rädda för att prov er fram och släng ner det som ni har hemma. Det brukar bli så bra så, och det gäller även pajdegen!

Tarte du congélateur

Deg:
2½ dl siktat dinkelmjöl
100 g mjölkfritt margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:
5 små ägg
2 dl laktosfri creme fraiche
2 dl grovriven lagrad getost

½ ölkorv
120 g strimlad, grillad kycklingfilé
skivade champignoner
3 finhackade gula lökar
1 påse fryst broccolibuketter

Börja med degen, arbeta ihop, tumma ut i pajform & förgrädda i 225 grader ca 10 minuter. Låt svalna medan du steker lök och champingoner, tillsätt fint skivad ölkorv på slutet. Fyll sedan pajskalet med den stekta löken, champignonerna & ölkorven, strö över kycklingfilén, broccolin och sist osten. avsluta med att hälla över äggen vispade med creme fraichen. Grädda i ugnen ca 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar