Det här är gott, gott, gott. Alla de färska örterna gör dem till perfekt sommarmat, men för att göra dem somrigare trär jag dem på spett och låter Älskade M grilla dem gyllene.
Italienska köttbullar
600 g lammfärs
2 ägg
4 skivor vitt bröd utan kanter, smulat
2 dl finriven parmesanost
½ dl bladpersilja
½ färsk rosmarin
½ dl färsk salvia
3 vitlöksklyftor
zest av 1 ekologisk citron
2 msk konc fond, kalv eller kyckling
flingsalt & lite peppar
Finhacka alla örter och vitlöken. Rör ihop allt, färsen sist, till en smidig smet. Låt stå i kylskåp i en timme medan du fixar tillbehören. Rulla sedan stora köttbullar och trä på spett. Smeten behöver vara fast för att den inte ska ramla av. Grilla ca 10 minuter runt om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar