En riktigt god paj som passar som ensamrätt med sallad, på buffébordet eller som tillbehör till Biffteki. Eller hur nu du vill äta den... Extra kul, men lite pilligt är det att göra den i småportionsformar (jag brukar använda muffinsformar i aluminium)
Grekisk paj
2 1/2 dl siktat dinkelmjöl
100 g mjölkfritt margarin
ev 2 msk kallt vatten
250 g färsk eller fryst bladspenat
1 vitlöksklyfta
250 g äkta grekisk fetaost
ca 15 svarta oliver
3 ägg
3 dl yofu, ekologisk soja creme fraiche
1 msk oregano
salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajdegen och lägg i kylen ½ timme. Tryck ut den i en form och nagga i botten. Förgrädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Fräs spenaten lätt i lite olja tillsammans med pressad vitlök. Fördela i det förgräddade pajskalet. Smula osten och strö över den och oliverna. Vispa ägg, yofu, oregano, salt och peppar. Häll över ost, spenat & oliver. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och pajen har fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar