I alla fall tycker min familj att min version av sjömansbiff är godare än den äkta varan (blir jag stämd för förfalskning nu..?). Nyckeln till den goda smaken är att använda ekologisk lammfärs. Så gott, så gott! Passar bäst att äta när man är riktigt hungrig.
Så här gör jag min vilda sjöman:
1 röd och 1 gul lök
rapsolja
1 kg fast potatis
600 g lammfärs
8 enbär
1 msk timjan
½ dl viltfond med kantarell
2 dl vatten
2½ dl sojagrädde
1 dl koncentrerad osötad svartvinbärs saft
Börja med att bryna färsen och den skivade löken, krydda med vitlök, timjan och salt. Skala och skär potatisen i ½ cm skivor. Varva sedan detta i en stor gryta, krossa enbären och lägg i, fyll på med fond, vatten, sojagrädde och saft. Låt koka i minst 45 minuter och servera sedan med hemsaltad gurka och lingonsylt.
(Ev. rester blir jättegoda att gratinera i ugnen med chèvrecreme på toppen!)
(Ev. rester blir jättegoda att gratinera i ugnen med chèvrecreme på toppen!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar