onsdag 20 maj 2009

Bä-ä-ä-ästa skaven

Jo, då- det är gott med skav. Iallafall lammskav!
2 paket fryst lammskav
olja till stekning
20 champinjoner (eller blandad annan svamp om det är säsong)
4 tsk timjan
Flingsalt

Stek lammskaven i olja, i en stor panna, annars får man ta ett paket i taget. Passa skaven, och skrapa av köttet varefter det steks. Häll av ev. vatten som bildats i pannan. Skiva svampen tunt och lägg dem, örtkryddor, i pannan när allt kött är fräst. Låt fräsa en liten stnud och häll sedan över balamicosåsen, låt koka ihop och servera med pressad potatis.

Balsamicosås
2,5 dl sojagrädde
2 msk vit balsamicovinäger
vitlök efter tycke och smak

Blanda alla ingredienser Låt såsen koka upp och bli varm men låt den inte stå och koka för länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar